Skjåkkonferansen 2.–3. oktober 2023 - Skjåk kommune

Viktig melding

Ny renovasjonsordning

I 2025 startar NGR med kjeldesortering. 

Gå inn på lenka NY RENOVASJONSORDNING for meir informasjon

Skjåkkonferansen 2.–3. oktober 2023

Vi ynskjer meir samarbeid med våre nabokommunar i vest og inviterer derfor ulike næringsaktørar, politikarane og folk frå kommunal administrasjon mfl frå Stryn, Stranda og Skjåk til Skjåkkonferansen. Vi vil med dette skape ein arena for å leggje til rette for dialog, kunnskapsutveksling og samarbeid oss i mellom. 

Tema for konferansen er "Samarbeid for økt verdiskaping"!

Skjåkkonferansen 2023 - Invitasjon og program

Påmelding til: Næringssjef i Skjåk Kommune Sølvi Lemstad Hiller innen den 25. september 2023.

Si fra ved påmelding om du:

•    Ønsker å delta på hele eller deler av konferansen.
•    Ønsker å delta på middag 2. oktober.
•    Har matallergier eller det er andre forhold vi må ta hensyn til.
•    Ønsker overnatting på Grotli Høyfjellshotell 2-3. oktober. Vi har forhåndsbestilt et visst antall rom til gunstig pris.

(Det er gratis å delta på konferansen, men vi dekker ikke overnatting).

-------------------

 

Program

2. oktober: Program dag 1 - Dønfoss Camping

Dronebilde av Dønfoss camping - Klikk for stort bildeDønfoss camping Skjåk kommune
  • 10.00-10.20 - Oppmøte på Dønfoss Camping. Velkommen til oss i Skjåk og Skjåkkonferansen v/ ordfører Edel Kveen og Kommunedirektør Ivar Bø.
  • 10.20-10.35 - Sølvis kvarter: Presentasjon av vertskapet på Dønfoss Camping.
    Mål for konferansen: Hvordan samarbeide for meir verdiskaping? Programmet og praktiske opplysninger for dagen.

NATUR OG REISELIV I VÅR REGION
Hvordan få til god ressursforvaltning og reiselivsutvikling - samtidig?

  • 10.35-11.00 - DNT v/Dag Terje Solvang
  • 11.00-11.25 - Skjåk Almenning v/Kristen Dagsgard: Ressursforvaltning
  • 11.25-11.35 -beinstrekk og kaffe
  • 11.35-12.00 - 500 Fjell v/Sondre Kvambekk  (tindeveileder) 
  • 12.00-12.15 - Spørsmål - diskusjon - oppsummering
  • 12.15-13.00 - Lunsj

KOMPETANSE OG KAPITAL:
Hvordan kan de to grunnpilarene bidra til meir lokal verdiskaping ?   

  • 13.00-13.30 -Skåppå; Kompetanse – er det framtidens gull? Slik jobber vi med kompetanseutvikling (TBA)
  • 13.30-13.55 - Varde Investeringslaug v/Hans Vigstad. Bærekraftige vekstselskap – hva er det og hvorfor skaper de verdier?
  • 13.55-14.20 - Sparebank1 Lom og Skjåk: Hvordan banken vil bidra til framtidig næringsutvikling i regionen (TBA)
  • 14.20-14.40 - Spørsmål - diskusjon - oppsummering 
  • 14.40-15.00 - Beinstrekk og kaffe

 INDUSTRI; tradisjon, innovasjon og konkurransekraft

  • 15.00-15.30 - Innovasjon og produktutvikling som suksessfaktor, Interfil v/Arild De Presno
  • 15.30-16.00 - Verdiskaping gjennom samarbeid og kompetanseutvikling, Stryvo v/Per Kåre Holmøy
  • 16.00-16.30 - Spørsmål - diskusjon - oppsummering

BESØK PÅ OKB-MUSEET I BISMO

  • 16.30 - Transport til OKB-museet
  • 18.00 - Transport til kveldsarrangement/middag på Grotli 

Innsjekking for de som overnatter på hotellet

MIDDAG OG KVELDSARRANGEMENT PÅ GROTLI 

  • 19.30 - Velkomstdrikke og snacks Ordførerhalvtimen (uformell ”sofaprat”) Hva kan og vil vi samarbeide om framover? Hva skal til for å få til et godt samarbeid?
  • 20.00 - MIDDAG Tre retters middag med lokale smaker Presentasjon av vertskapet. Eventuelle taler. Underholdning

3. oktober: Program dag 2 - Grotli Høyfjellshotell

Bilde av Grotli Høyfjellshotell  - Klikk for stort bildeGrotli Høyfjellshotell

KLIMA/MILMØ, ENERGI OG INFRASTRUKTUR! 9.00-11.00
Utfordringar og moglegheiter i interkommunalt – og regionalt samarbeid

  • 09.00-09.15 - Kort om Klima- og miljøarbeidet i Skjåk Kommune v/Kommunalsjef Roger Johansen 
  • 09.30-10.00 - Skjåk Energi – rein energi for framtida og det grønne skiftet- strategier v/Per Rune Storødegård
  • 10.00-10.30 - Gode vegar – statusoppdatering for arbeidet v/Svein Sunde 
  • 10.30-11.00 - Spørsmål - diskusjon - oppsummering
  • 11.00-11.15 - Beinstrekk og kaffe

LOKALMAT – erfaringer fra Skjåk 11.15-12.15

  • 11.15-11.40 - Ei historie om mat og opplevelser – Guldbrandsdalsegg (TBA) 
  • 11.40-12.00 - Lokalmat v/Sissel Brenna – Hvordan vi har lykkast 
  • 12.00-12.15 - Oppsummering – diskusjon - idèmyldring
    Smaksprøver fra Skjåkmat

OPPSUMMERING OG AVSLUTNING 

  • 12.15-12.30 - Oppsummering av konferansen. Hva kan vi samarbeide om, og kan vi samarbeide om enda mer i framtida?
  • 12.30-13.00 - Lett lunsj

Vel hjem!

Påmeldingsfrist til konferansen er 25.9.

Program som pdf kan du sjå her (PDF, 189 kB)

Kontakt

Sølvi Lemstad Hiller
Næringssjef
Mobil 911 14 550